Καλλιτεχνικά Δρώμενα των Παξών

Μουσικό Φεστιβάλ Παξών

Μουσικό Φεστιβάλ Παξών

Οι κάτοικοι των Παξών είναι ζεστοί και εξαιρετικά φιλόξενοι άνθρωποι, αγαπούν την παράδοση αλλά αγκαλιάζουν και όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης Ευρώπης. Ως αποτέλεσμα, το νησι των Παξών είχε χαρακτηριστεί Πολιτιστικό Χωριό της Ευρώπης για το έτος 2004, ένα θεσμό που αποσκοπεί στο να γνωρίσει και να διατηρήσει τη ζωή του χωριού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις 20 Ιουλίου, στο Λάκκα πραγματοποιείται η γιορτή του Προφήτη Ηλία όπου μπορείτε να απολαυσετε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στα τέλη Ιουλίου ή κάποιες φορές τον Αύγουστο γίνεται το πανηγυρι της «Νερολαδιας», όπου προσφέρεται δωρεάν ψωμί με ελιές, ντομάτα, φέτα κρασίι και η ορχήστρα με παραδοσιακή μουσική.

Στις 15 Αυγούστου γίνεται η γιορτή της Παναγίας στο μικρό νησί της Παναγίας που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Γάιου. Προσφέρεται παραδοσιακή κρεατόσουπα.

29-31 Αυγούστου μπορείτε να δείτε το Ρεγκε Φεστιβάλ των Παξών. Πρόκειται για μια διεθνή καλλιτεχνική σκηνή που προωθεί την Ενότητα, τον Σεβασμό και τον Πολιτισμό. Το φεστιβάλ, που ιδρύθηκε το 2015, προσφέρει μουσική παράσταση, DJ set, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες που αποσκοπούν στη γεφύρωση διαφορετικών πολιτισμών και στη σύνδεση των ανθρώπων μέσω της μουσικής και της τέχνης.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, εχουμε ένα από τα πιο διακεκριμένα φεστιβάλ του νησιού, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1986 ως μια σειρά μικρών παραστάσεων κάτω από τα ελαιόδεντρα στον κήπο του αείμνηστου John Gough, παθιασμένου μουσικού και κατοίκου του νησιού. Σήμερα, αυτό το μικρό φεστιβάλ κλασικών συναυλιών έχει φιλοξενήσει βραβευμένους φοιτητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη, πολλοί από τους οποίους εξελίσσονται για να γίνουν διεθνείς προσωπικότητες στον κόσμο της μουσικής. Το φεστιβάλ δίνει στο ακροατήριο την ευκαιρία να δει το μουσικό ταλέντο του αύριο μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον και για όσους αγαπούν την κλασική μουσική είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Επιπλέον, καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού κάθε χρόνο πραγματοποιούνται και άλλες συναυλίες όπως και εκθέσεις ζωγραφικής.